GEZOND VERSTAND

Wat is UVC? 

UVC desinfectie maakt gebruik van ultraviolet licht met een korte golflengte dat bacteriën en virussen die eraan worden blootgesteld snel inactiveert. UVC is een efficiënte, veilige en milieu vriendelijke desinfectiemethode. Het is ook zeer effectief in het inactiveren van COVID-19 en zorgt voor veel gezondere lucht om in te ademen. UVC-licht met een golflengte van 253,7 nm kan kleine micro-organismen zoals bacteriën en virussen binnendringen en het DNA beschadigen waardoor ze niet in staat zijn om vitale cellulaire functies uit te voeren. Eenvoudig gezegd: UVC zorgt dat het DNA wordt beschadigd waardoor bacteriën en virussen niet meer kunnen worden overgebracht via lucht en oppervlakte. Met als gevolg een echt schone verblijfsomgeving met 99,99 % minder bacteriën en virussen (ja, dus ook gewoon tegen , griep, voedselvergiftiging en E.coli). 

Is het gebruik van UVC nieuw?

Nee, in feite wordt UVC al sinds het einde van de 19e eeuw bestudeerd. In 1935 bewezen wetenschappers dat UVC-straling effectief werkt tegen micro-organismen in de lucht. In de jaren zeventig bleek UVC-straling de TBC-infectie te verminderen. Sinds het begin van de jaren negentig is er meer aandacht voor de werkzaamheid en veiligheid van UVC-producten als een manier om virussen en bacteriën te inactiveren. UVC wordt al jaren succesvol gebruikt in medische omgevingen waar desinfectie buitengewoon belangrijk is. Denk aan operatiekamers.

Hoe zit het met COVID 19. kan Bright Hygienics dit virus inactivere?

JA! Diverse studies waaronder eentje door Signify (producent van de Philips lampen) en de Universiteit van Boston hebben aangetoond dat UVC effectief is in het inactiveren van het Sars-CoV-2-virus dat Covid-19 veroorzaakt. Deze studie benadrukt de effectiviteit van het gebruik van UVC-straling in de strijd tegen Covid-19. Link naar Signify. Het is bewezen dat UVC zeer effectief is bij het inactiveren van bekende virussen zoals MERS en SARS die verband houden met Covid-19. Bright Hygienics werkt voornamelijk met lampen van Philips (Signify)

Hoe inactiveert UVC bacteriën en virussen?

Wanneer UVC-straling in contact komt met een micro-organisme, veroorzaakt het een fotochemische reactie omdat de straling wordt geabsorbeerd. Er ontstaat schade aan het DNA van het micro-organisme. Dit maakt het DNA en dus ook de bacteriën, virussen en schimmels onschadelijk. 

 Heeft het gebruik van Bright Hygienics (uvc) producten milieubelastende bijwerkingen?

Nee, in tegenstelling tot andere desinfectiemethoden produceert UVC-desinfectie uitsluitend licht. Bij het gebruik van hoogwaardige lampen wordt geen ozon gevormd wat de ruimte 100% veilig maakt zodra de lamp weer uitstaat.. Bright Hygienics uvc staat voor een volledig milieuvriendelijk (GreenClean) desinfectie proces zonder verbruiksartikelen en afval. Onze productrange naast uvc heeft als uitgangspunt geen arbeid te kosten, geen waste in de vorm van chemicaliën, doekjes en emmers en daarmee een milieuvriendelijk alternatief te zijn voor het creëren van een gezonde en hygiënische omgeving.

Wat moet ik doen als het gebied dat ik wil desinfecteren meerdere objecten bevat, waardoor het moeilijk is om op alle oppervlakken direct in contact te brengen met UVC?

Zeer weinig ruimtes die worden gedesinfecteerd, hebben overal een duidelijk zicht. Bright Hygienics zorgt voor een juiste opstelling / montage van de lampen bij projectmatige zakelijke opdrachten. Soms kan een mobiele unit een oplossing zijn voor meerdere ruimten. Wel zo handig en voordelig.

Hoe lang duurt het voordat mijn Bright Hygienics-product mijn gebied heeft gedesinfecteerd?

Bright Hygienics zal u altijd aangeven per ruimte wat de beste tijd en opstelling voor iedere ruimte is. Daarnaast vind u deze informatie in de gebruikershandleiding of productbrochure. 

In basis wordt de tijd bepaald door: 

  • De grote en vorm van de ruimte

  • De kracht van de UVC module (Watt) 

  • de opstelling (plaats) en of er meerdere units zijn

Ga uit van ongeveer 30 tot 40 minuten voor een gemiddelde ruimte van 60 m2.


Is UVC-technologie veilig?

Ja, het is geheel veilig indien altijd de aanwijzingen in de gebruikershandleiding en of de instructies van uw Bright Hygienics adviseur worden gevolgd. Bright Hygienics producten hebben meerdere veiligheidssystemen om het risico van onjuist gebruik te vermijden.

Langere blootstelling aan UVC kan echter tijdelijke huid- en oogirritatie/roodheid veroorzaken en zeer langdurige blootstelling kan theoretisch brandwonden veroorzaken. Bij gebruik van ultraviolette desinfectielampen mogen mensen, dieren en planten zich niet in de desinfectieruimte bevinden. Door de beveiliging op al onze producten is dit echter niet mogelijk. Zodra er mens of dier de ruimte inloopt tijdens gebruik schakelt de unit uit en alarmeert deze. 

Is het OK om in dezelfde kamer te zijn als een Bright Hygienics-product wanneer het in werking is?

NEE. Mensen en dieren en planten mogen zich nooit in dezelfde ruimte bevinden bij een product dat UVC uitstraalt. 

Welke veiligheidsoplossingen hebben Bright Hygienics producten?


Alle Bright Hygienics-producten met directe blootstelling hebben de volgende veiligheidscircuits.

1. Alle producten hebben een vertraagd startsysteem. Hierdoor kan een ruimte rustig verlaten worden. De unit kan ook van buiten de ruimte worden ingeschakeld. 

2. Tijdens de vertraagde start zal een hoorbaar en visueel alarm aanwezig zijn dat de gebruiker waarschuwt de ruimte te verlaten.

3. Elke unit heeft LED-indicatoren die de gebruiker de staat van het product laten zien, d.w.z. klaar voor gebruik, voorbereidingen treffen en aan staan / in werking. (Continu groen, knipperend rood, continu rood)

4. Elke unit is voorzien van een omnidirectionele bewegingsmelder. Zodra de bewegingsdetector beweging detecteert, wordt het product onmiddellijk uitgeschakeld en is er geen UVC-straling


Ik gebruik een Bright Hygienics-product in een kamer met ramen. Is UVC-straling gevaarlijk voor mensen/dieren die aan de andere kant van het raam staan?

Nee. 100% van de UVC-straling wordt geblokkeerd door glas.
 Hier kunt u content plaatsen.

Deze tekst past u aan door erop te klikken.

 
 
 
E-mailen
Bellen