GEZOND VERSTAND

GEZONDE LUCHT

 

GEZOND Schone lucht!

 Luchtfilters zijn er in allerlei soorten, maten en prijzen. De één is opvallend goedkoop, de ander mobiel en weer een ander gebruikt mooie termen over allerlei verschillende soorten lagen filters. 

Met bright Hygienics verkrijg je gezonde lucht op basis van een gedegen advies, passend bij jou omgeving en wensen.

Er zijn veel factoren die bepalen of luchtfilters daadwerkelijk doen wat je van ze verwacht. Zo zal een op de grond geplaatste luchtfilter de lucht horizontaal circuleren wat ervoor zorgt dat in een ruimte met heel veel mensen de lucht in één richting tussen al deze mensen doorstroomt. In een dergelijke situatie kan het soms beter zijn om voor meerdere kleine units te kiezen. In andere gevallen kan het belangrijk zijn de lucht via het plafond te laten stromen met ingebouwde plafond luchtreinigers of hoog gemonteerde luchtreinigers. Ook de factor geluid is een niet te onderschatten factor voor plezierig gebruik. Je wilt per slot van rekening niet de hele dag in een zoemend geluid zitten. Naast deze algemene zaken is de werking van het systeem natuurlijk essentieel. Alle goede systemen geven een terugkoppeling van de luchtkwaliteit na zuivering, maar is dat zo overal in de kamer? En wat gebeurt er als ik het apparaat ’s nachts uitzet?

Voor Bright Hygienics is het niet alleen essentieel dat de hele ruimte gezond schone lucht heeft, maar ook dat deze schoon blijft.

Hiervoor kiezen wij uitsluitend voor systemen met de volgende opbouw:

 Voorfilter (haakt de eerste stofresten weg, is eenvoudig te reinigen en zorgt dat de andere essentiële filters niet verzadig of verstopt raken)

Koolstof filter: Filter alle geurtjes e.d. uit de lucht

HEPA filter; is een zeer nauw geweven filter dat geen enkel deeltje in de lucht doorlaat, dus ook geen pollen, bacteriën, virussen en schimmels.

UVC licht. Het Ultraviolet C zorgt ervoor dat de eerder genoemde deeltjes niet alleen worden gevangen maar ook gedood. En mochten kleine ziekmakertjes zo klein zijn dat ze toch nog door het HEPA-filter glippen, dan rekent de UVC straling gelijk met ze af.  Dus ook als de unit uitstaat bevinden zich geen slechte deeltjes gevangen in het filter. Deze zijn immers tijdens de werken niet alleen gevangen maar ook gedood. Bij UVC licht in een luchtfilter zijn een aantal zaken erg belangrijk:

  1. De lampen moeten over een hoog vermogen UVC licht beschikken, anders werkt het onvoldoende om de snel passerende lucht daadwerkelijk te reinigen

  2. De luchtstroom geschied bij voorkeur in de lengte richting van de lamp, zodat deze veel langer met de straling in aanraking komt

  3. De lampen mogen geen Ozon uitstralen. Hoewel Ozon wordt gepromoot omdat het bacteriën doodt is het schadelijk voor de mens en niet nodig als toevoeging op UVC.

Met bovenstaande in het achterhoofd heeft BRIGHT HYGIENICS producten in haar assortiment die afgestemd kunnen worden op elke specifieke wens, maar altijd aan bovenstaande voorwaarden voldoen. Immers, een HEPA-filter van onvoldoende kwaliteit, onvoldoende UV licht, lekkende luchtstroom en andere zaken leiden tot schijnveiligheid en zijn dus de investering niet waard.

Afhankelijk van de situatie hebben wij daarom uit verschillende fabrikanten een range samengesteld van mobiele units, wand units en plafond units, waarbij de laatste desgewenst kunnen worden gecombineerd met plafondverlichting (inbouw in DIN-tegel formaat). Luchtreiniging is dus meer dan het aanschaffen van een luchtreiniger. Voorkom schijnveiligheid en vraag ons gerust om advies.

 
 
 
E-mailen
Bellen